Translate

utorok 16. septembra 2014

Kajnšmentke – slovo, ktoré sa stalo fenoménom



Poznáte to slovo? Prosím pekne, je toho naozaj plný internet. Toto slovo vypustila do éteru pani Beatka v súťaži, ktorá beží na neviem akom programe a ktorá má neviem aký názov (vraj Páli vám to?), keďže ja telku nekukám. Ani by som nevedela o tomto slove, keby ho v jednom kuse nemali v hube kolegovci Andrej a Vladko. Vlastne mi nikto nevie povedať čo má to slovo znamenať, ale všetci sa tomu smejú. Aj ja. 

Slovo „Kajnšmentke“ obletelo celé Slovensko a aj Česko. Všetci (?) ho používajú a vlastne ani nevedia, čo vlastne znamená, alebo čo má pôvodne znamenať. Pôvodne to má byť „Fajnšmeker“ keby niekto nevedel. U nás v práci slovo „Kajnšmentke“ počujem neustále, už ho začal používať aj náš majster, zopár iných kolegovcov si ho tiež osvojilo a musím sa priznať, že to znie fakt smiešne. Ešte sa nestalo, že by som sa na tom slove nezasmiala. 


O to viac ma mrzí, že sa to slovo dostalo až do televíznych novín na Jojke, kde sa tiež prepieralo. A tiež ma dosť mrzí, že pani Beatka je z toho nešťastná. Chúďa, v strese vypustila do sveta slovo, o ktoré sa nejakým zázračným spôsobom chytilo celé Slovensko (a Česko). Pani Beatka to berie tak, že si z nej každý robí srandu, že ju ponižujú pred národom, že sa určite jej deťom v škole smejú... Pri tom podľa môjho názoru je pani Beatka docela sympatická osoba a určite aj veľmi inteligentná, keď sa dostala až do finále (asi, niesom si istá, nesledujem TV). Proste mi to nedá, musím sa pani Beatky zastať!
 
Ja pochybujem o tom, že pani Beatka niekedy zablúdi na Zlatého Fénixa, ale ako ja stále vravím človek nikdy nevie. Milá pani Beatka, nemyslím si, že by vás niekto ponižoval vedome (okrem pár idiotov, ktorý sa nájdu všade). Keby ste vedela, koľko slov sa používa u nás v práci, na ulici, v partii, ktoré som ako omyl vypustila do sveta ja. Nehovorí tie slová celé Slovensko iba preto, že ja som ich nepovedala pred televíznou obrazovkou. A že niektoré tie moje omyli sú fakt hlášky, dovolím si tvrdiť, že by tromflo aj vaše „Kajnšmentke“. Viem, že mne sa to veľmi ľahko hovorí, ale netreba to brať až tak tragicky. Celé haló okolo tohto slova ako vzišlo tak aj odíde. Ľudí nebaví stále dokola opakovať to isté. Raz ani nebudete vedieť, že sa niečo také dialo. Hlavu hrdo hore!


Čo si o tom všetkom myslíte vy, dievčence?

opýtajte sa ma na ask.fm

6 komentárov:

  1. Milá Romča, od samého začiatku, čo táto "kauza" vznikla som sa rozhodla to vôbec neriešiť a nesledovať. Vôbec nepochopím média a ľudí, ktorí sa tohto chytili. Aj mne sa stane, že dám nejaké tie perlorodky zo svojich úst, no a čo má byť? Pani súťažila, chcela vyhrať, k tomu ešte boli pred ňou kamery, pozeralo na ňu Slovensko (nehovorím, že celé) a určite to všetko v nej vyvolávalo stres a tak sa stalo, čo sa stalo. Treba sa len na tom pousmiať, možno trochu aj viac (ak je to pre niekoho totálne vtipné), kývnuť rukou a ísť ďalej. Tej pani mi je veľmi ľúto a ani si radšej nechcem predstaviť, čím si musela prejsť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Katka, ja by som o tom ani nevedela, keby to naši chlapci "nepriniesli" do práce. Samozrejme, že som sa tomu smiala, vlastne som nevedela o čo ide, no teraz, keď som si to slovo len tak zo zvedavosti vygúglila, som zistila, že celému tomu "haló" predchádzala nervozita pani Beatky. To už z toho takú šou nemám a tiež mi jej je veľmi ľúto. Najväčšia haluz je, že po publikovaní tohto článku sa to slovo u nás na linke už nepoužilo. Buď mám telepatiu, alebo chlapci chodia tajne na môj blog (o čom silno pochybujem :D)

      Odstrániť
  2. Najprv to bolo vtipné, ale ako mnoho vecí, ktoré sa opakujú stále dookola to začalo byť trošku otravné. Ale to je iba môj názor :)

    Srdečne ťa pozývam na *GIVEAWAY*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím s tým, že to začína byť otravné... Vďaka za pozvanie, idem mrknúť :)

      Odstrániť
  3. mate tam teda veselo v tej praci, ja tieto programi tiež moc nesledujem a dlho som tiež nechapala očom to stale točia že ake kajnšmentke ale potom mi to vysvetlili a už viem,,každy sa može pomylit a mne sa taketo veci stavaju tiež poprekrucam slova uplne opačne ako som mala na mysli:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď práve, tiež som poprekrúcala slová a teraz si sem tam zo mňa urobia srandu, ale komu sa toto nestalo, že? :)

      Odstrániť